Page 19 - the Distinctive Life Sayı 1
P. 19

TRÜF MANTARI NEDİR?                    ANA YEMEKLER

                                                   Sıradan mantarlara çok benzeyen trüf   İÇİN TRÜF MANTARI
                                                   mantarı, yenilebilir mantarlardır, ancak çok   TARİFLERİ
                                                   daha nadir ve çok daha pahalıdır. Niye?
                                                   Her yıl yalnızca küçük bir zaman aralığında   Trüf mantarını düşündüğünüzde, aklınız
                                                   bulunabilirler ve yalnızca sınırlı miktarlarda   hemen patlamış mısır veya patates kızartması
                                                   büyürler. Uzman Dino Borri'nin Departures'a   gibi trüf mantarı yağı ile vurgulanmış sıradan
                                                   açıkladığı gibi, "Trüf mantarı ekilemez,   yemeklere yönelebilir. Bu nadir, nefis
                                                   evcilleştirilemez veya yetiştirilemez ve sadece   yenilebilir mantarların varlığından ziyade
                                                   belirli bitkilerin köklerine yakın yerde büyür,   sadece görünümleri nedeniyle adını alan
                                                   bu türlerin başlıca isimleri; '' il nocciolo, il   çikolatalı trüf görüntülerini çağrıştırıyor
                                                   tiglio, il carpino, il pioppo." Sadece siyah ve   olabilir. Bununla birlikte, dilimlenmiş trüf
                                                   beyaz trüf mantarı olduğuna inanabilirsiniz,   mantarı ve trüf mantarı yağı, en sevdiğiniz ana
                                                   ancak üçüncü bir seçenek daha var: bordo ve   yemeklerin çoğu için hoş bir lezzet arttırıcı
                                                   aralarındaki farklar, mutfak kreasyonlarınızdaki   olabilir ve görkemli bir akşam yemeği daveti
                                                   lezzetleri önemli ölçüde etkileyebilir. Borri   menüsü planlarken göz ardı edilmemelidir.
                                                   dergiye notlarını şöyle açıklıyor: "Beyaz
                                                   çeşit, arpacık soğanı notalarıyla keskindir,
                                                   siyah topraksı ve sağlamdır ve bordo narin ve
                                                   aromatik olana eğilimlidir." Tarifinize hangi trüf
                                                   mantarını dahil etmek isterseniz isteyin, trüf
                                                   sert hissettirmelidir. Süngerimsi bir kıvamı
                                                   varsa, kullanmayın.





                                                                                                                www.bhgre.com.tr      |  19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24