Page 19 - the Distinctive Life Sayı 1
P. 19
TRÜF MANTARI NEDİR? ANA YEMEKLER
Sıradan mantarlara çok benzeyen trüf İÇİN TRÜF MANTARI
mantarı, yenilebilir mantarlardır, ancak çok TARİFLERİ
daha nadir ve çok daha pahalıdır. Niye?
Her yıl yalnızca küçük bir zaman aralığında Trüf mantarını düşündüğünüzde, aklınız
bulunabilirler ve yalnızca sınırlı miktarlarda hemen patlamış mısır veya patates kızartması
büyürler. Uzman Dino Borri'nin Departures'a gibi trüf mantarı yağı ile vurgulanmış sıradan
açıkladığı gibi, "Trüf mantarı ekilemez, yemeklere yönelebilir. Bu nadir, nefis
evcilleştirilemez veya yetiştirilemez ve sadece yenilebilir mantarların varlığından ziyade
belirli bitkilerin köklerine yakın yerde büyür, sadece görünümleri nedeniyle adını alan
bu türlerin başlıca isimleri; '' il nocciolo, il çikolatalı trüf görüntülerini çağrıştırıyor
tiglio, il carpino, il pioppo." Sadece siyah ve olabilir. Bununla birlikte, dilimlenmiş trüf
beyaz trüf mantarı olduğuna inanabilirsiniz, mantarı ve trüf mantarı yağı, en sevdiğiniz ana
ancak üçüncü bir seçenek daha var: bordo ve yemeklerin çoğu için hoş bir lezzet arttırıcı
aralarındaki farklar, mutfak kreasyonlarınızdaki olabilir ve görkemli bir akşam yemeği daveti
lezzetleri önemli ölçüde etkileyebilir. Borri menüsü planlarken göz ardı edilmemelidir.
dergiye notlarını şöyle açıklıyor: "Beyaz
çeşit, arpacık soğanı notalarıyla keskindir,
siyah topraksı ve sağlamdır ve bordo narin ve
aromatik olana eğilimlidir." Tarifinize hangi trüf
mantarını dahil etmek isterseniz isteyin, trüf
sert hissettirmelidir. Süngerimsi bir kıvamı
varsa, kullanmayın.
www.bhgre.com.tr | 19