Page 33 - the Distinctive Life Sayı 1
P. 33
NINA COMPTON,
COMPERE LAPIN
New Orleans'ı ziyaret edip aynı damak tadıyla
ayrılmak mümkün değildir. Yiyeceklerin nasıl
bir tada sahip olması gerektiğine dair önceden
edinilmiş fikirler, egzotik etkiler ve füzyon
unsurlarıyla sınanacaktır. Çeşitli tatlara saygı
gösterme taahhüdü, yabancıları cezbederken,
bilenleri de sıkı bir şekilde pişirilmiş etlerin en
tatlı tadıyla rahatlatır. New Orleans’ta mutfak
AL CANTU, sunumları mükemmele yakındır. Şehrin zengin
tarihi, kültürleri ve mutfakları birleştirmeye
CALIFORNIOS yönelik açık kollarla sonuçlanmıştır. Nina
Şef Cantu'nun dümeninde tarih yaratıcılıkla Compton, Karayip etkisini ve daha fazlasını
buluşuyor. Birçok kişi Californios'un kullanmayı seviyor. Saint Lucian kökenleri
Meksika'nın San Francisco'yu yönettiği göz önüne alındığında, mirasının dünyadaki
dönemden beri İspanyol ve Meksika kökenli en büyük/en lezzetli şehirlerden biriyle
Kaliforniyalılara bir gönderme olduğunu mükemmel bir uyum içinde olması pek de
bilmiyor. Cantu kendini bir mutfak tarihçisi şaşırtıcı değil. Tarçın kokulu etin tatlı patates
olarak görüyor ve yenilebilir şaheserlerinin gnocchi ile eşleştirildiği Compton'ın körili
olağanüstü Meksika etkilerine saygı keçisinde Fransız, Güney ve Haiti etkileri
göstermesine izin veriyor, mevsimsel görülmektedir. Compton, damakları boğmak
felsefesine NorCal karizmasının dokunuşlarını yerine baştan çıkarmak için tam kıvamında
da ekliyor. Teksas'ta büyüyen Cantu, Meksika baharatlanmış yumuşak etlerle övünen bir ada
yemeklerine ilgi duyduğu için eğitimine kızıdır. İnancına göre her öğün güzel bir anı
oyunculuk aşılayan şeflerin yanında eğitim yaratmalı ve yemek yiyenlere sadeliği ustalıkla
almak için oraya gitti. Cantu ayrıca mevsimi birleştiren daha kaliteli, belki de daha egzotik
dışında malzemeyle asla yemek pişirmemeyi malzemeler hakkında bilgi vermeli.
ve tabakları yalnızca beş malzemeyle Bu füzyon şefleri, felsefeleriyle uyum içinde
sınırlamayı öğrendi. Standart bir istiridye ve kalarak, yenilikçilik ve özveriyle mevcut
inci yemeğini, Napa ve Meksika'dan hasat başarılarını gölgede bırakacaklarından eminler.
edilen üç çeşit fasulye aracılığıyla Meksika
bağlamına kavuşturan şef, tabağı bir kaşık
hackleback yumurtasıyla taçlandırılır ve altın
yaprak lekeleriyle parlatılır. Sadelik ve doğaya
saygı, şefin büyük eleştirmenler tarafından
ve genel kanıyı da etkileyecek şekilde övgüler
almasına vesile oldu. Ancak Cantu'nun yıldızı
hala yiyecek endüstrisinde yükseliyor. Füzyon
için ilham kaynağı olarak oyunculukla, yalnızca
daha büyük yemekler beklenebilir; gelecekteki
entelektüel şeflerin yiyip bitireceği tarih
kitaplarına kesinlikle girecek kreasyonları
bulunuyor.
www.bhgre.com.tr | 33