Page 33 - the Distinctive Life Sayı 1
P. 33

NINA COMPTON,
                                                                                          COMPERE LAPIN

                                                                                          New Orleans'ı ziyaret edip aynı damak tadıyla
                                                                                          ayrılmak mümkün değildir. Yiyeceklerin nasıl
                                                                                          bir tada sahip olması gerektiğine dair önceden
                                                                                          edinilmiş fikirler, egzotik etkiler ve füzyon
                                                                                          unsurlarıyla sınanacaktır. Çeşitli tatlara saygı
                                                                                          gösterme taahhüdü, yabancıları cezbederken,
                                                                                          bilenleri de sıkı bir şekilde pişirilmiş etlerin en
                                                                                          tatlı tadıyla rahatlatır. New Orleans’ta mutfak
                                                  AL CANTU,                               sunumları mükemmele yakındır. Şehrin zengin
                                                                                          tarihi, kültürleri ve mutfakları birleştirmeye
                                                   CALIFORNIOS                            yönelik açık kollarla sonuçlanmıştır. Nina

                                                   Şef Cantu'nun dümeninde tarih yaratıcılıkla   Compton, Karayip etkisini ve daha fazlasını
                                                   buluşuyor. Birçok kişi Californios'un   kullanmayı seviyor. Saint Lucian kökenleri
                                                   Meksika'nın San Francisco'yu yönettiği   göz önüne alındığında, mirasının dünyadaki
                                                   dönemden beri İspanyol ve Meksika kökenli   en büyük/en lezzetli şehirlerden biriyle
                                                   Kaliforniyalılara bir gönderme olduğunu   mükemmel bir uyum içinde olması pek de
                                                   bilmiyor. Cantu kendini bir mutfak tarihçisi   şaşırtıcı değil. Tarçın kokulu etin tatlı patates
                                                   olarak görüyor ve yenilebilir şaheserlerinin   gnocchi ile eşleştirildiği Compton'ın körili
                                                   olağanüstü Meksika etkilerine saygı    keçisinde Fransız, Güney ve Haiti etkileri
                                                   göstermesine izin veriyor, mevsimsel   görülmektedir. Compton, damakları boğmak
                                                   felsefesine NorCal karizmasının dokunuşlarını   yerine baştan çıkarmak için tam kıvamında
                                                   da ekliyor. Teksas'ta büyüyen Cantu, Meksika   baharatlanmış yumuşak etlerle övünen bir ada
                                                   yemeklerine ilgi duyduğu için eğitimine   kızıdır. İnancına göre her öğün güzel bir anı
                                                   oyunculuk aşılayan şeflerin yanında eğitim   yaratmalı ve yemek yiyenlere sadeliği ustalıkla
                                                   almak için oraya gitti. Cantu ayrıca mevsimi   birleştiren daha kaliteli, belki de daha egzotik
                                                   dışında malzemeyle asla yemek pişirmemeyi   malzemeler hakkında bilgi vermeli.
                                                   ve tabakları yalnızca beş malzemeyle   Bu füzyon şefleri, felsefeleriyle uyum içinde
                                                   sınırlamayı öğrendi. Standart bir istiridye ve   kalarak, yenilikçilik ve özveriyle mevcut
                                                   inci yemeğini, Napa ve Meksika'dan hasat   başarılarını gölgede bırakacaklarından eminler.
                                                   edilen üç çeşit fasulye aracılığıyla Meksika
                                                   bağlamına kavuşturan şef, tabağı bir kaşık
                                                   hackleback yumurtasıyla taçlandırılır ve altın
                                                   yaprak lekeleriyle parlatılır. Sadelik ve doğaya
                                                   saygı, şefin büyük eleştirmenler tarafından
                                                   ve genel kanıyı da etkileyecek şekilde övgüler
                                                   almasına vesile oldu. Ancak Cantu'nun yıldızı
                                                   hala yiyecek endüstrisinde yükseliyor. Füzyon
                                                   için ilham kaynağı olarak oyunculukla, yalnızca
                                                   daha büyük yemekler beklenebilir; gelecekteki
                                                   entelektüel şeflerin yiyip bitireceği tarih
                                                   kitaplarına kesinlikle girecek kreasyonları
                                                   bulunuyor.





                                                                                                                www.bhgre.com.tr      |  33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38