...
Strese Veda, Merhaba Organizasyon – BHGRE #HappyHome

Strese Veda, Merhaba Organizasyon – BHGRE #HappyHome

Organize olmak bir alanı sadece görsel olarak daha çekici hale getirmek değil; bir alanı daha yatıştırıcı hale getirmekle de ilgilidir aynı zamanda. Kapıdan girer girmez kendinizi sakin ve rahat hissettiğiniz bir ev yaratmaktır.

Strese Veda, Merhaba Organizasyon – BHGRE #HappyHome 

Organize olmak bir alanı sadece görsel olarak daha çekici hale getirmek değil; bir alanı daha yatıştırıcı hale getirmekle de ilgilidir aynı zamanda. Kapıdan girer girmez kendinizi sakin ve rahat hissettiğiniz bir ev yaratmaktır. Organize olmak bir öz bakım şeklidir ve bir alanı besleyici ve huzurlu bir ortama dönüştürmenizi sağlar. Dağınıklık ve yaygın stresörlere veda edin, daha sonra kıyafet ve kağıt yığınlarını hayatınızdan çıkarın. Hayatınızı daha basit ve çok daha kolay hale getirebilecek bir sığınak oluşturun.

İş, finans ve yoğun yapılacaklar listeleri söz konusu olduğunda insanlar bol miktarda stres yaşarlar. Eviniz bir sığınak, kaos ve dağınıklıktan uzak bir alan olarak hizmet etmelidir. Evinizi nasıl düzenleyeceğinize, temizleyeceğinize, bağışlarınıza ve kontrollerinize nasıl sahip olduğunuza dair ipuçları aşağıda verilmiştir. Hadi başlayalım!

Organize Etme Zihniyetine Geçin

Düzenlemeye başlamadan önce doğru kafa boşluğunda olduğundan emin olun. Doğru zihniyete girmenize yardımcı olmak için birkaç dakika farkındalık ve derin nefes almanızı öneririz. Bir sonraki adım, rahat kıyafetlere geçmek ve her seferinde bir oda veya alan seçerek başlamak olacaktır. Bir günde tüm evinizi ele almaya gerek yok. Makul hedefler belirleyin.

İnsanların bir şeye tutunmasının ana nedenlerinden biri suçluluktur. Belki vazo bir hediyeydi, belki satın aldığında pahalıydı, ama artık gerçekten sevmiyorsunuz. Ne olursa olsun, bir öğeyi dolabınızın arkasında tutmanın veya çekmeceye doldurmanın sizi daha iyi hissettirmeyeceğini fark etmek önemlidir. Onları ihtiyacı olan birine verdiğinizde veya sattığınızda, kendinizi daha hafif hissedeceksiniz. Birçok insan da eşyalara tutunur, çünkü onlardan kurtulduğuna pişman olacaklarından endişe ederler. Bir şeyin ayrılmanın zor olması, bu öğeden kurtulduğunuz için pişman olacağınız anlamına gelmez. Büyük ihtimalle bir süre sonra gittiğini fark etmeyeceksiniz bile. Hatırlanması gereken en önemli şey, bir insandan ya da bir anıdan değil bir eşyadan kurtulduğunuzdur. İzlenecek bir başka iyi kural, bu eşyayı geçen yıl kullanmadıysanız, büyük olasılıkla bir daha kullanmayacaksınızdır. "Bir gün" kullanabileceğiniz her şeye gelince, bu öğelerden kurtulmanın zamanı geldi. Bu eşyalar büyük olasılıkla modunuzu aşağı çeker ve yer kaplar.

İpuçlarını Düzenleme

Başlamadan önce, süreciniz boyunca size yardımcı olacak malzemeleri toplayın. Etiket oluşturabilmek için yapışkan notlar, işaretleyici ve teyp alın. Verilecekler için bir şeyler toplamak, satmak, çöpe atmak ve geri dönüştürmek için alanlar yapmak için çöp torbalarını ve karton kutuları toplayın. Kimyasalları ve temizleyiciler kullanıyorsanız, gerekirse eldiven ve gözlük takın.

Sahip olduğunuz öğelere neden sahip olduğunuzu değerlendirmeniz gerekir. Gerçekten bir şeye tutunmanız gerekip gerekmediğine karar vermenize yardımcı olmak için kendinize aşağıdaki soruları sorun. Öğenin hala bir amacı var mı? Sana neşe getiriyor mu? Artık ihtiyacınız olmayan veya size mutluluk getirmeyen şeyleri kaldırarak, hayatınızda basitlik yaratırsınız.

Bir öğe için tüm parçalara sahip değilseniz veya bir şeyin düzgün çalışması için ihtiyacınız olan kablolar ve parçalar eksikse, ondan kurtulun veya hemen sipariş etmeniz gereken kısmı unutmamak için not alın. Elektronikten ofis malzemelerine kadar, ürünlerin çalıştığından emin olmak için her şeyi test edin. Eğer işe yaramazsa, sadece yer kaplar.

Kabloları ayırırken, onları etiketlemek için zaman ayırın. Bir yapıştırıcıyı veya bant parçasını telin ucuna katlayın ve ne olduğunu yazmak için kalıcı işaretleyici kullanın. Bu, size gelecekte inanılmaz miktarda zaman kazandıracaktır. Çeşitli kablolarla dolu fermuarlı çantalara veda edin.

Bir masaüstünü veya sayaç alanını temizlerken, kendinize sormanız gereken ilk şey günlük olarak ne kullandığınızdır. Listeye girmeyen her şeyi çıkarın ve bir çekmeceye yerleştirin veya çöp kutusuna atın. Çalışma alanınız veya mutfak tezgahınız ne kadar az dağınık olursa, dikkatiniz o kadar az dağılır ve o kadar üretken olursunuz.

İhtiyacınız olanı kolayca ve hızlı bir şekilde bulabilmeniz için çekmece düzenleyicilerini kullanın. Bu, eşyaların atıldığı ve unutulduğu bir çöp çekmecesi oluşmasını önleyecektir.

Ekstra depolama alanı arıyorsanız kapıların ve dolapların arkası mükemmeldir. Birçok şeyinize değerli alan sağlamak için asılı kapı raflarına ve dolap kancalarına bakın. Havluları, tote çantalarını ve aksi takdirde çekmece alanını yiyebilecek diğer öğeleri asabilirsiniz.

Dolaplarda, garajlarda ve mutfak kilerlerinde şeffaf kaplar kullanmak hayatınızı çok daha kolay hale getirebilir. Berrak kaplar sadece işleri bir arada ve düzenli tutmakla kalmaz, aynı zamanda tonlarca çöp kutusundan geçmek zorunda kalmadan her şeyi görmenizi sağlar. Temiz kapsayıcılar satın almak veya kullanmak istemiyorsanız, dışarıya temiz görünümlü bir etiket ekleyin.

Geniş alanlarınız yoksa dikey organizasyona gidin. Raf yükselticiler harika ve çok fazla eşya alabilir, bu da yüzey alanını iki katına çıkarmanızı sağlar. Bunlar ayakkabılar için mükemmeldir, bu şekilde ayakkabılar dolabınızın zemininde bir yığına düşmezler.

Anahtarlarınızı veya güneş gözlüklerinizi kaybetmekten sıkıldıysanız, evinizin etrafına "bırakma bölgeleri" kurun. Garaj kapısının yanında bir giriş konsolunda veya duvar düzenleyicisinde belirlenmiş bir çekmece oluşturun. Kapınızdan girer girmez, araba anahtarlarınızı, bir dahaki sefere dışarı çıktığınızda hızlı bir şekilde kapabileceğiniz diğer eşyaların yanına yerleştirin.

Şık olduğu kadar çok yönlü mobilyalara da bakın. Girişe bir bank eklemek istiyorsanız, ayakkabı, şemsiye ve misafirlerinizin bakmak istemediği diğer şeyleri saklamak için alt bölmeli bir dolap arayın. İşlevselliği de düşünün.

İşiniz bittikten sonra mutlaka eğlenceli ve olumlu bir şeyler yapın.

Bol keyifler!